2010. október 1., péntek

Pontgyüjtő mánia

Kicsit úgy érzem, hogy az egyetemen a tanárokon eluralkodott a pontrendszer fetisizmus.

Vegyük például a molsejt, anyakönyvi nevén a molekuláris sejtbiológiát. Szóval ha bejársz minden órára, azért adnak 5 pontot. Egy évben 3 kistesztet írunk, amit átlagolnak, így ebből max. 10 pont nyerhető......na de!... az év végén írunk egy nagytesztet amiért 100 pontot kaphat az ember gyereke. Így összesen 115 pontot lehet szerezni egy évben. Na, és ha ennek a 80%-a megvan (92 pont), akkor adnak egy megajánlott 5-öst. Pofonegyszerű, nem?

Persze a kémia rendszere, sem marad el, mert ott egyből egy felmérővel kezdtek, amit ha valaki jól megírt, akkor nem kell bejárnia az alap órára.
De ez még csak a kezdet volt.... Hamar kiderült ugyanis, hogy minden órán írunk egy picizéhát amiért egy pont jár. Részpontot nem lehet szerezni, vagy megvan a zéhá vagy nincs. Na, ebből írunk 12-őt, de csak 10-et kell kötelezően megírni, amiből min. 7 pontot kell összevarázsolni, hogy aláírják a félévet. Persze ehhez még az is kell, hogy a két évközi számolós nagyteszteken min. 30%-ot összehozzon az ember. Utána már egyenes az út, hogy megírhasd a max. 87 pontos kollokviumot és összeszámolgassák, hogy az évközben gyűjtött pontocskákból és a kollokviumiból mennyit rakott össze a hallgató, aki addigra már fejben összeadás olimpiájára is benevezhetne.

5 megjegyzés:

  1. huhh, már attól elfáradtam, hogy végigolvastam az irományt...:)

    VálaszTörlés
  2. sztem járj be mindenre és írj meg mindent

    VálaszTörlés
  3. Szerintem igy helyettesitik a matekot :)

    VálaszTörlés
  4. legalább ilyen supershop kártyát adnak hozzá, hogy tudd követni?

    VálaszTörlés
  5. én túrórudit osztogatnék, egy tr x pont, jobban megjegyezné az ember és nyáron miutan megkaptad a megajanlott jegyet, bevalthatnad a tr papirokat a szigeten :)

    VálaszTörlés